Biang Bisztró - megéri?
A Biang Bisztró a Budapest legjobb kínai éttermének aposztrofált Wang Mester újabb vállalkozása. Bár Wang egyik éttermében sem jártam még, annyian dicsérték már mindegyiket, hogy előbb-utóbb be kellett következnie a találkozásnak - amire Manó jóvoltából a szülinapomon került sor. Vajon megérte?
Megéri, mert:
- ...visszaadja a kínai ételek becsületét, amit a kínai gyorsétteremnek nevezett moslékkategóriás falodák teljesen elvettek
- ... fejenként 2-3000 forintból jól lehet lakni, miközben új, egyedi ízvilágot ismerhetsz meg
- ...a hely teljesen autentikus, minden alkalmazott kínai, vagy legalábbis ferdeszemű
- ...jól megközelíthető helyen található, az Oktogonnál
- ...az ételek gyorsan elkészülnek, és nagyon finomak - legalábbis a csirkés sült tészta nagyon tuti!
Nem éri meg, mert:
- ...olyan népszerű, hogy jó eséllyel el kell töltened 10-15 percet az étterem előtt szabad asztalra várakozva
- ...hacsak nem vagy hardcore kínaikaja-rajongó, az étlap alapján nem sok fogalmad lesz arról, hogy melyik elnevezés mit rejt - habár utálom, itt jól jönne egy képes étlap!
- ...intim környezetre ne számíts, fél méteres sugarú körzetedben tuti legalább 3 másik vendég fog ülni
Ennyire tetszett: 9/10