Lebegés a Skyward szélcsatornában - megéri?

A repülés, a szabadon lebegés vágya évezredek óta része az emberi kultúrának. Már a görög mitológiában megjelent Ikarosz mítosza, aki végül életével fizetett merészségéért. A reneszánsz egyik legnagyobb hatású polihisztora, Leonardo da Vinci is sokat foglalkozott a repülés gondolatával, fizikájával. Évszázadok terméketlen próbálkozásai után aztán a huszonegyedik századra a repülés a mindennapok részévé vált. Sokszor olcsóbban elrepülhetünk mondjuk Berlinbe, mint amennyiért elvonatozhatunk az ország egyik távolabbi sarkába. Ez a repülés azonban nem az a totális szabadságot nyújtó repülés, amire oly sokan vágytak. Ilyet manapság csak a legbátrabbak élhetnek át: a wingsuitosok és az ejtőernyősök - ja igen, és azok a szerencsések, akik kipróbálhattak egy profi szélcsatornát.

img_20180512_115121.jpg

A Skyward szélcsatornában áramló maximum 220 km/óra sebességű szél lehetővé teszi az emberi test számára a hason való zuhanást, valamint az ülő és fejen álló (dinamikus head down!) pozícióban történő szabadesést. Na de vajon megéri ezt kipróbálni?

img_20180512_120409.jpg

Megéri, mert:

  • ...az élmény teljesen egyedi, semmihez sem hasonlítható - nem olyan, mint az ejtőernyős ugrás, mivel a föld ott van pár méterre alattad.
  • ...ha ügyes vagy, a tied lehet az oly vágyott szabadságérzet!
  • ...videó és fotó is készül rólad az akció közben

Nem éri meg, mert:

  • ...ha nem vagy elég ügyes, a szabadon lebegés helyett a folytonos küzdelem és élethalálharc kerül előtérbe :)

Ennyire tetszett: 8/10